HACCP Consult
Наш досвід — Ваш HACCP

Корисно знати

Інформація для розробки НАССР (ХАССР)

  1. Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» № 2042-VIII від 18.05.2017

    Основний закон, що регулює діяльність операторів ринку харчових продуктів: виробництв, агропродовольчих ринків, складів, закладів HoReCa

  2. Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 590 від 01.10.2012

    В наказі викладено вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)

  3. Наказ Міністерства охорони здоров’я України № 280 від 23.07.2002

    В наказі наведено Перелік необхідних обстежень лікарів-спеціалістів, видів клінічних, лабораторних та інших досліджень, що необхідні для проведення обов'язкових медичних оглядів, та періодичність їх проведення для операторів ринку харчових продуктів

  4. ДСТУ-Н CAC/RCP 1:2012 Продукти харчові. Настанови щодо загальних принципів гігієни (CAC/RCP 1-1969, Rev. 4-2003, IDT)

    Є перекладом стандарту Комісії Кодекс Аліментаріус CAC / RCP 1-1969, перевиданого в 2003 році

  5. Стандарты Комиссии Кодекс Алиментариус

    Стандарти Комісії Кодекс Аліментаріус, які діють на даний час, та можуть застосовуватися при впровадженні Системи НАССР (ХАССП) або ДСТУ ISO 22000

Інформація для марковання продукції

  1. Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» № 2639-VIII від 06.12.2018

    Основний закон щодо основних вимог марковання харчової продукції

  2. Технічний регламент щодо деяких товарів, які фасують за масою та об'ємом у готову упаковку № 1193 від 16.12.2015

    Цей Технічний регламент встановлює вимоги до деяких товарів, які фасуються за масою та об’ємом у готову упаковку (мають масу або об’єм не менш як 5 грамів чи мілілітрів та не більш як 10 кілограмів чи літрів)

  3. Наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України № 914 від 04.08.2015

    В наказі визначені правила застосування одиниць вимірювання і написання назв та позначень одиниць вимірювання і символів величин Si у маркованні продукції

Інформація для визначення показників безпеки у харчових продуктах та при її виробництві

  1. Наказ Міністерства охорони здоров’я України № 548 від 19.07.2012

    Мікробіологічні критерії для встановлення показників безпечності харчових продуктів

  2. Наказ Міністерства охорони здоров’я України № 368 від 13.05.2013

    Державні гігієнічні правила і норми «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах»

  3. Наказ Міністерства охорони здоров’я України № 256 від 03.05.2006

    Допустимі рівні вмісту радіонуклідів 137Cs та 90Sr у продуктах харчування та питній воді

  4. Державні санітарні правила та норми ДСанПіН 2.2.4-171-10 від 12.05.2010

    Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною

  5. Державні санітарні правила та норми ДСанПіН 8.8.1.2.3.4-000-2001 від 20.09.2001

    Допустимі дози, концентрації, кількості та рівні вмісту пестицидів у сільськогосподарській сировині, харчових продуктах, повітрі робочої зони, атмосферному повітрі, воді водоймищ, грунті

Інформація для підготовки до аудиту Держпродспожив­служби

  1. Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 446 від 08.08.2019

    Затверджує форму акта, складеного за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР

  2. Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 447 від 08.08.2019

    Затверджує форму акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров'я та благополуччя тварин

  3. Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» № 2042-VIII від 18.05.2017

    Цей Закон визначає правові та організаційні засади державного контролю, що здійснюється з метою перевірки дотримання операторами ринку законодавства про харчові продукти, корми, здоров’я та благополуччя тварин

Виникли питання, телефонуйте або пишить — ми допоможемо.
Консультації безкоштовні!
+380 63 354 60 66

Отримати безкоштовну консультацію або вартість робіт

*обов’язкове поле