Основний закон, що регулює діяльність операторів ринку харчових продуктів: виробництв, агропродовольчих ринків, складів, закладів HoReCa
В наказі викладено вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)
В наказі наведено Перелік необхідних обстежень лікарів-спеціалістів, видів клінічних, лабораторних та інших досліджень, що необхідні для проведення обов'язкових медичних оглядів, та періодичність їх проведення для операторів ринку харчових продуктів
Є перекладом стандарту Комісії Кодекс Аліментаріус CAC / RCP 1-1969, перевиданого в 2003 році
Стандарти Комісії Кодекс Аліментаріус, які діють на даний час, та можуть застосовуватися при впровадженні Системи НАССР (ХАССП) або ДСТУ ISO 22000
Основний закон щодо основних вимог марковання харчової продукції
Цей Технічний регламент встановлює вимоги до деяких товарів, які фасуються за масою та об’ємом у готову упаковку (мають масу або об’єм не менш як 5 грамів чи мілілітрів та не більш як 10 кілограмів чи літрів)
В наказі визначені правила застосування одиниць вимірювання і написання назв та позначень одиниць вимірювання і символів величин Si у маркованні продукції
Мікробіологічні критерії для встановлення показників безпечності харчових продуктів
Державні гігієнічні правила і норми «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах»
Допустимі рівні вмісту радіонуклідів 137Cs та 90Sr у продуктах харчування та питній воді
Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною
Допустимі дози, концентрації, кількості та рівні вмісту пестицидів у сільськогосподарській сировині, харчових продуктах, повітрі робочої зони, атмосферному повітрі, воді водоймищ, грунті
Затверджує форму акта, складеного за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР
Затверджує форму акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров'я та благополуччя тварин
Цей Закон визначає правові та організаційні засади державного контролю, що здійснюється з метою перевірки дотримання операторами ринку законодавства про харчові продукти, корми, здоров’я та благополуччя тварин